17 May 2012

The Not-Quite-So Amazing Case of John O'Donnell

According to the BBC (17th May 2012):

Labour MP John McDonnell has defied odds estimated at 58,000 to 1 to top the annual Private Member's Bill ballot for two years in a row.

That sounds pretty amazing. Where does that estimate come from?

In the next sentence, we learn:

MPs' names are selected at random, with 240 having entered the draw this year.

See what they've done? If we assume (as I suspect the estimator did) that 240 people entered in 2011 as well, then the probabity of Mr. McDonnell's winning in both 2011 and 2012 is indeed 1/(240 x 240) = 1/57,600.

But that's like saying "isn't it amazing that even though the odds on winning the lottery are about 14 million to 1 against, someone wins most weeks?"

I don't know how many people who enter the ballot year to year are the same, but it seems likely it's quite high. Let's assume (conservatively) that it's half. Then the odds of the same person winning in 2011 and 2012 are not 1/57,600 but 1/480.

So it should be a rare event; but not that rare.

And of course, the odds of Mr. O'Donnell's winning in 2012 were 1/240. Just as, if he enters along with 239 others next year, he'll still have a 1/240 chance of winning. That would, however, be more genuinely remarkable.

2 Comments:

Blogger Fire Dragon said...

Nếu bạn cần ship hàng toàn quốc hay giao hàng nội thành. Hãy liên hệ chúng tôi nhé. Ngoài ra chúng tôi còn nhận gửi hàng đi Hà Nội, ký gửi hàng hóa, van chuyen hang di campuchia, cho thuê kho bãi, chuyển hàng đi đà nẵng... Còn rất nhiều dịch khác đang chờ đợi bạn hãy liên hệ chúng tôi khi bạn cần nhé.

10:24  
Blogger Nam Mr said...

Một chế độ ăn nhiều đậu nành để có thể giúp làn da giữ được việc sản xuất collagen như bình thường. Collagen shiseido dạng nước của Nhật Bản Các sản phẩm từ đậu nành (như sữa đậu nành, phô-mai đậu nành, tinh chất mầm đậu nành và các sản phẩm làm từ đậu nành khác) có chứa genistein - một hợp chất giúp sản xuất collagen và chống lại quá trình lão hóa da. Nên để bổ sung collagen cho cơ thể chúng ta cần sử dụng đậu nành cũng như những chế phẩm từ đậu nành như sữa đậu nành, tào phớ, hoặc các món ăn được chế biến từ đậu nành. uống collagen lúc nào tốtchúng tôi luôi giải đáp mọi thắc mắc của các bạn. hãy đến vvowis chúng tôi chúng tôi là niềm tiên của bạn
Thực phẩm giàu Omega-3
Omega-3 là một chất giúp cho da bạn có được sự đàn hồi cao do nó cung cấp collagen cho cơ thể. Việc bổ sung các chất béo axit omega 3 sẽ giúp da được dẻo dai và đàn hồi cao. Omega-3 này có nhiều trong cá hồi và các loại dầu cá khác như cá mòi, cá thu, cá trích...collagen nhật loại nào tốt. Theo bác sĩ thuộc Viện nghiên cứu Da liễu Mỹ: "Các chứng viêm (cái có thể không nhìn thấy trên bề mặt) sẽ đẩy nhanh tốc độ collagen bị phá vỡ. Vì thế, việc ăn cá hồi sẽ ngăn ngừa viêm nhiễm và bảo vệ collagen cho bạn".

09:07  

Post a Comment

<< Home